Registracija vizitui
Sveikos klausos svarba jūsų gyvenimo kokybei

Ilgametę audiologijos patirtį turintis OPERA klausos centro klausos protezavimo specialistas Valdemaras Dubickis tinklapyje  „Kauno diena“ dalinasi savo įžvalgomis apie klausos reabilitacijos svarbą bei apie tai, kas svarbiausia renkantis klausos aparatus.

Klausos sutrikimo priežasčių yra daug – jos gali būti tiek įgimtos, tiek įtakotos įvairių susirgimų ar išorinių veiksnių. Didesnė dalis neprigirdinčių žmonių yra pagyvenusio amžiaus – klausos silpnėjimas yra vienas dažniausiai pasitaikančių funkcinių pakitimų, susijusių su organizmo senėjimu. Nustačius klausos sutrikimus, neverta laukti, kol klausa dar labiau susilpnės ir taps sunku suvokti kalbą.  Esantys nežymūs klausos sutrikimai niekur nedingsta, o laiku nereabilituota klausa gali įtakoti psichinę ir fiziologinę žmogaus sveikatą bei neigiamai paveikti gyvenimo kokybę. Dažnu atveju šioje situacijoje padėti gali klausos aparatai.

Kas svarbiausia renkantis klausos aparatus?

Jeigu klausos sutrikimo neįmanoma koreguoti medicininėmis priemonėmis, LOR gydytojas skirs reabilitaciją klausos aparatais ir nukreips pacientą į klausos centrą. Žmogui kyla daug klausimų: kaip išsirinkti geriausią klausos aparatą? Ar įsigyti pigų iš internetinės parduotuvės, o gal tiks draugo ar kaimyno nenešiojamas? O gal reikia rinktis pagal aukštą kainą ar žinomą prekės ženklą?

Atsakymas paprastas – pasitikėkite profesionalo patirtimi ir nešališkais patarimais, neproteguojant prekinių ženklų, matomų ant kasdien buityje naudojamų prietaisų.

Klausos protezavimo specialistas pagal Jūsų klausos tyrimą ir gyvenimo būdą pasiūlys keletą klausos aparatų modelių, iš kurių galėsite pasirinkti. Technologiškai pažangūs klausos aparatai yra sudėtingi, reguliuojami „mini kompiuteriai“ atliekantys 735 mln. operacijų per sekundę, automatiškai tiriantys,  analizuojantys ir perduodantys tinkamai apdorotus aplinkos garsus. Todėl Jūsų galvos smegenys lengvai priima informaciją bei leidžia suprasti pašnekovo kalbą net ir triukšmingose situacijose. Laikas, kai klausos aparatas funkcionavo kaip garso kolonėlė, t.y. buvo visus garsus didinanti priemonė, jau praeityje, tačiau iki dabar rinkoje yra siūloma pigių nekokybiškų priemonių. 

Netiesa, kad Jums padės tik brangiausiai kainuojantys klausos aparatai. Taip, technologiškai pažangiausi klausos aparatai kainuoja daugiausia, tačiau neatlikus profesionalaus klausos aparatų suderinimo dažnai nutinka, kad ir nemažus pinigus kainavusios priemonės galiausiai atsiduria stalčiuje.

Norint tinkamai sureguliuoti klausos aparatą dažnai vieno ar dviejų vizitų pas specialistą gali ir neužtekti dėl skirtingose aplinkose patiriamų garsinių situacijų gausos.

Tik patyręs klausos protezavimo specialistas, išmanantis audiologiją, žinantis produkto galimybes bei turintis patirtį klausos aparatų programavime, gali užtikrinti maksimalią klausos aparatų naudą bei užtikrinti gerą girdėjimo komfortą.  

Pilnas straipsnis

Daugiau informacijos Jums suteiks OPERA klausos protezavimo specialistas konsultacijos metu.
Kreipkitės į Jums artimiausią skyrių
Atstovaujame:
© 2018 Opera klausos sprendimai. Visos teisės saugomos
Prijaukinta - Webas.lt