Registracija vizitui
Lietuvos–Lenkijos otorinolaringologų kongresas

Gydytojams - paskaita apie klausos aparatų adaptaciją

OPERA klausos centras dalyvavo 5-ajame Lietuvos–Lenkijos otorinolaringologų kongrese, kuris vyko  š. m. birželio  13-15 d. Druskininkuose.

Mūsų kvietimu tiesiai iš Kanados į renginį atvyko Sonova (Unitron) Tarptautinių audiologijos mokymų ir vystymo vadovas Douglas Baldwin. Jis gydytojams skaitė didelio susidomėjimo sulaukusią paskaitą apie klausos aparatų pasirinkimo subtilybes, remdamasis Klyvlendo medicinos centro Universitetinės ligoninės (JAV) tyrimais apie veiksnius, įtakojančius klausos aparato adaptaciją ir pasitenkinimą.

Tyrimais įrodyta, kad klausos aparatai pagerina gyvenimo kokybę, tačiau nepaisant visų privalumų ir technologinių naujovių, net ir išsivysčiusiose šalyse tik 20% žmonių su klausos sutrikimu nešioja klausos aparatus.  

Kas įtakoja apsisprendimą?

1.
Pirmiausia, labai svarbu pačiam žmogui pripažinti, kad jis blogai girdi, o klausos sutrikimą būtina reabilituoti.

2.
Antras svarbus aspektas – socialinis. Apsipręsti dėl klausos aparato įsigijimo padeda kartu su neprigirdinčiu asmeniu  į konsultaciją atėjęs lydintis asmuo. Pvz., iš žmonių su lengvu klausos sutrikimų, kurie atėjo į klausos specialisto konsultaciją, kone visi išėjo su klausos aparatu*. Taigi, jei Jums rūpi Jūsų artimųjų sveikata, į konsultaciją atvykite kartu.

3.
Aukšta klausos specialisto kompetencija, profesionalus aptarnavimas ir rekomendacijos - būtina sąlyga, kad dėl klausos sutrikimo atėjęs žmogaus lūkesčiai būtų pilnai patenkinti. 

4.
Apsispręsti padeda ir unikali Unitron klausos aparatų bandymo programa Flex:trial – šios programos dėka mūsų Klientai klausos aparatus gali net 2 savaites išbandyti namuose/įvairiose aplinkose nemokamai dar prieš įsigydami. Unitron tyrimo duomenimis, net 93% is 96 žmonių, išbandžiusių klausos aparatus pirmą kartą gyvenime, teigė, kad būtent ši patirtis juos paskatino įsigyti klausos aparatus. 

* Singh & Launer (2018). Trends in Hearing.

Daugiau informacijos Jums suteiks OPERA klausos protezavimo specialistas konsultacijos metu.
Kreipkitės į Jums artimiausią skyrių
Atstovaujame:
© 2018 Opera klausos sprendimai. Visos teisės saugomos
Prijaukinta - Webas.lt