Registracija vizitui
Kaukės ir klausos aparatai

Žmonėms, turintiems klausos sutrikimų, šis laikotarpis yra ypač sudėtingas, nes privalomas kaukių nešiojimas sukelia papildomų iššūkių:

  • veido kaukės slopina kalbos garsumą ir apsunkina kalbos suvokimą ir bendravimą;
  • veido apsaugos, atstumo laikymasis, plastikiniai skydai prekybos vietoje dar labiau pablogina girdimumą;
  • neprigirdintis žmogus praranda galimybę skaityti iš lūpų ir matyti veido išraiškas;
  • kaukės kilpelės gali pajudinti klausos aparatus bei sukelti pašalinius garsus, o patį aparatą daug lengviau netyčia numesti ar pamesti.

Patarimai nešiojantiems klausos aparatus:

1. Pasirinkite tinkamą veido kaukę
Geriau naudokite kaukę su dviem gumelėmis tvirtinamomis už galvos arba naudokite kaukės prailginimus, pvz., kaukes galima prailginti pritvirtinant sagas su kilpelėmis ar kaukės prailgintojus (juos galima pasidaryti arba nusipirkti).

2. Išmokite teisingai užsidėti kaukę

- Pradėkite nuo klausos aparatų. Pirmiausiai užsidėkite klausos aparatus, o paskui - kaukę.
- Jei naudojate veido kaukę su kilpomis, įsitikinkite, kad kilpos uždėtos klausos aparato išorinėje dalyje, taip kilpos prilaikys klausos aparatus prie galvos.
- Suriškite ilgus plaukus ir nusiimkite akinius, kad kuo lengviau galėtumėte užsidėti apsauginę veido kaukę.

3. Dažnai tikrinkite

- Nepamirškite nuolat tikrinti, ar klausos aparatai vis dar yra vietoje, kai užsidedate, nešiojate ir nuimate kaukę. 
- Prieš išmetant vienkartines veido kaukes arba daugkartinio naudojimo kaukes dedant į skalbimo mašiną, dar kartą patikrinkite, ar Jūsų klausos aparatai nėra įsipainioję į kaukės kilpeles.


4. Atsargiai nusiimkite kaukę.

- Kaukės nusiėmimui pasirinkite  saugią vietą, kad netyčia nukritę aparatai nebūtų sugadinti ir lengvai randami.
- Niekada nenuimkite kaukės iš karto. Pirmiausia nusiimkite klausos aparatus ir padėkite juos į saugią vietą, o tik tada nuimkite kaukę. Neskubėkite. 
- Nešiojate akinius? Kai esate užsideję klausos aparatus, akinius ir veido kaukę, akinius nusiimkite keldami juos aukštyn, o ne stumdami į priekį, tai darykite lėtai, sėdint arba stovint.

5. Naudokitės abiem rankomis

Įsitikinkite, kad uždedant ar nuimant apsauginę veido kaukę nieko kito rankose nelaikote. Abi rankos turi būti laisvos. Sutelkite dėmesį tik į atliekamą veiksmą, nesiblaškykite, t. y. nebandykite uždėti ar nuimti kaukės, kalbėdami telefonu ar dedant prekes į automobilį.

6. Specialus klausos aparatų programavimas

Galite paprašyti savo klausos priežiūros specialisto pakoreguoti klausos aparato nustatymus, kad dėvinčių veido kaukes žmonių kalba girdėtųsi gerai ir būtų aiškiau suprantama. Daugelis paslaugų teikėjų dabar atsižvelgia į rekomendacijas dėl kaukių dėvėjimo, tam kad padėtų žmonėms, turintiems klausos sutrikimus.

7. Galima išeitis - įausiniai klausos aparatai

Apsvarstykite apie galimybę įsigyti įausinius klausos aparatus (ITE ) - dedami tiesiai į ausies landą, jie nesukels tiek nepatogumų kaukes užsidedant ir nusiimant kiek užasuiniai klausos aparatai, ir jais bus daug patogiau naudotis.

8. Naudokite klausos aparatų priedus

 „Unitron PartnerMic2“ idealiai tinka pokalbiams vienas su kitu triukšmingoje aplinkoje arba kai kalbantysis yra nutolęs. Naudojant „AirStream ™“ technologiją, „PartnerMic“ gali perduoti kalbančiojo balsą tiesiai į jūsų klausos aparatus, esančius iki 25 metrų atstumu.

PartnerMic

Šis prie drabužių segamas mikrofonas puikiai tinka pokalbiams dviese triukšmingoje aplinkoje arba bendraujant didesniu atstumu.
Skirtas dėvėti žmogui, su kuriuo kalbate. 

Daugiau informacijos Jums suteiks OPERA klausos protezavimo specialistas konsultacijos metu.
Kreipkitės į Jums artimiausią skyrių
Atstovaujame:
© 2018 Opera klausos sprendimai. Visos teisės saugomos
Prijaukinta - Webas.lt